Bob Sapp vs Akebono niet om aan te zien

We zijn verwend. Na zo veel mooie partijen te hebben gezien bij de UFC, Glory en Bellator, vraag je jezelf af naar wat je hier heb zitten kijken. Maar goed, deze veteranen waren goed gematched op Rizin FF 2. Ze waren vergelijkwaardig voor wat hun “niveau” betreft.

 

Deze twee Amerikanen beukten (meer boksen dan shootboksen) erop los en waren daarbij niet gebonden aan de ballast dat techniek heet. Akebono kreeg al vroeg in de eerste ronde een flinke snee op zijn achterhoofd. Daardoor werd het gevecht regelmatig lang stilgelegd om het bloeden te stelpen. Bij heren konden daardoor goed op adem komen. De ringarts heeft zijn tijd genomen om de bij het publiek zeer geliefde Akebono op te lappen. En dat was de eerste ronde. De discutabele beslissing om het gevecht door te laten gaan bij een niet te stelpen wond zal waarschijnlijk te maken hebben met de status van Akebono in Japan.

De tweede ronde verliep gelijk als de eerste, waarbij Akebono continue bloedde, opgelapt werd en tussendoor een korte hevige ongecontroleerde slagenwisseling. Bob Sapp kwam als winnaar uit de strijd. Doe jezelf een plezier en ga direct naar het 15:40 punt op de video.

Media

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS